قطع به یقین تمامی ما هنگام خرید یک گوشی جدید با این دلهره رو به رو هستیم که مبادا شخص فروشنده یک گوشی فیک را به جای نسخه ی اصلی آن به ما بدهد! حتی هنگامی که از معتبرترین فروشگاه های شهرمان خرید می کنیم ازهم این دغدغه در ذهنمان وجود دارد این گفته صحیح است که راه های وجود دارد که ما از روش شکل فیزیکی و برنامه های داخل آن بتوانیم تشخیص دهیم که یک گوشی فیک هست یا خیر اما سوال این است که آیا واقعا منبعی وجود دارد که جواب این سوال مارار به قطع بدهدو هیچ شکی را در دل ما باقی نگذارد؟

م.

با توجه به این همه گستردگی و نفوذ تلفن هوشمند در زندگی روزمره و خرید و فروش بالای این دستگاه ، حضور پر رنگ دلالان و قاچاق این کالا امری بدیهی است. بنابراین قانونگذار، بعد از سال ها تحقیق و بررسی برای مبارزه با قاچاق این کالا ،طرح رجیستری را مطرح کرد که بر اساس آن تنها گوشی هایی که از طریق گمرک و مجرای قانونی وارد کشور شده اند،فعال می شوند.با اجرای این طرح، واردات به مرز ۱۶۳ درصد رسید که بیشتر به صورت قانونی بوده و قاچاق گوشی های موبایل روند کاهشی به خود گرفت.

مبرهن است که تلفن همراه به دلیل داشتن شناسه ۱۵ رقمی منحصر به فرد یا همان IMEI شفاف ترین کالای وارداتی کشور است و خریداران محترم می توانند با شماره گیری کد*77۷# به راحتی نام شرکت وارد کننده قانونی و تاریخ شروع گارانتی رو مشاهده کنند. بنابراین امکان توزیع کالای بی نام ونشان توسط وارد کننده به صفر میل می کند.

این روزها، انتشار خبری مبنی بر واردات و عرضه تلفن های غیر اصلی یا فیک، موجی از نگرانی در بین خریداران موبایل به همراه داشت که با وجود آنچه در پیش گفتار بیان شد و وجود چنین مراحل عریض و طویل اداری و ثبتی ، این سوال پیش می آید که چطور ممکن است گوشی های قاچاق در بازار خرید و فروش شود؟ بنابراین انتظار می رفت نهادهای نظارتی و ارگان های مسئول دولتی در این خصوص توضیحاتی داشته باشند.

در همین خصوص دبیر انجمن واردکنندگان موبایل ، تبلت و لوازم جانبی اذعان داشتند که بعد از اجرای طرح رجیستری چیزی به اسم گوشی فیک نداریم . زمانی که شما IMEL گوشی را وارد سامانه همتا کنید،سامانه همتا با سیستم بین المللیgsma( انجمن بین المللی شبکه ای موبایل) خروجی می گیرد و تطابق می دهد، بنابراین امکان این که دو کالا یک خروجی داشته باشند امری محال است.

امیر اسحاقی در مورد این خبر که در حدود کمتر از ۱۰۰۰ گوشی فیچرفون یا کیبوردی و غیرهوشمند وارد کشور شده بیان داشتند که قانونگذار در خصوص تولید کشورهای مختلف محدودیتی قرار نداد، ولی با این وجود در سازمان حمایت این موضوع مورد بررسی قرار گرفت.اگر هم شکایتی وجود دارد به این سازمان ارجاع داده شود تا مورد بررسی قرار گیرد.

ایشان خاطر نشان کرد:اگر احصا شود که تلفن های وارد شده توانسته این همه سازمان را دور بزند ،آن وقت در کار گروه تخصصی تلفن همراه وزارت صمت باید فکری برای این موضوع کرد. اسحاقی توضیح داد که سالانه ۱۵ میلیون گوشی وارد کشور می شود که توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وابسته به وزارت ارتباطات،آزمایش استاندارد و تایید نمونه صورت می گیرد، بعد از آن باز هم توسط بازرس های سازمان حمایت، نمونه برداری می شود و این فرآیند کاملا تحت کنترل است.

استعلام اصالت گوشی

اسحاقی در خصوص استعلام اصالت گوشی گفت که خریداران محترم می توانند با شماره گیری کد دستوری ستاره۷۷۷ مربع ،از اصالت گوشی خود مطمئن شوند. چرا که با ارسال کد IMELدستگاه به این سر شماره بلافاصله نام شرکت وارد کننده و تاریخ گارانتی مشخص می شود که در صورت مغایرت اطلاعات با پیامک ، می توانند با بازرسی صمت ،اتحادیه ها، تعزیرات و یا سازمان حمایت شکایت کنند که سریعا پیگیری می شود . ایشان اظهار امیدواری کردند که در تلاشند تا بتوانند قیمت گوشی را هم برای مصرف کننده در یک پیامک ارسال کنند.

وی افزود: حدود ۶۰۰ شرکت مجوز واردات موبایل را دارند که از این بین ۵۰ درصد فعال هستند و حداقل یکبار به صورت عمده ،گوشی وارد کردند. مطمئنا با توجه به تعداد شرکت ها ، انتخاب شرکت و کالا برای مصرف کننده ،امری پیچیده خواهد بود ،به همین خاطر سامانه جامع گارانتی در تلاش است تا بتواند رتبه بندی دقیق خدمات را انجام داده که در صورت اجرایی شدن مردم می دانند با چه گارانتی ، گوشی بخرند . رتبه بندی واردکنندگان از نظر کیفیت ،بسته بندی و ارزش افزوده نیز از اهداف دیگر این سازمان بوده تا انتخاب شرکت و کالا را برای مردم آسان تر کند. ولی با این وجود در حال حاضر بهترین مرجع همان کد دستوری ستاره ۷۷۷ مربع یا استفاده از سامانه hamta.ir می باشد،که بلافاصله بهد از استعلام ،اطلاعات ارسال می گردد که در صورت مطابقت داشتن ،نشان از ورود قانونی کالا به کشور می باشد.اگر خریدار با مشکلی مواجه شد،هر فروشنده موظف به تعویض گوشی به مدت یک هفته می باشد،علاوه براین ،بر اساس قانون سازمان حمایت اگر گوشی مشکل ذاتی داشته باشد ،تا ۳۰ روز فرصت تعویض وجود دارد همه فروشندگان موظف به ارائه این خدمات هستند.

در حالی که دولت با ورود به بازار موبایل و سخت گیری در مسیر واردات گوشی ،باعث افزایش نسبی قیمت این کالا در بازار(حتی در مقایسه با کشورهای همسایه) شده است، انتظار می رود که سختگیری های نظارتی درمسیر بازار فروش و نحوه خدمات رسانی شرکت ها و فروشنده ها نیز مشاهده شودچرا که با وجود گستردگی این حوزه از نظر تعداد شرکت های وارد کننده و واحدهای صنفی و عمده فروش های واسط این حوزه ،این بخش نیز پیچیدگی های خاص خودش را خواهد داشت.

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز

کاهش 20 برابری ثبت سفارش گوشی تلفن همراه در شهریور ماه

تعداد مشترکان موبایل ایران به ۸۸.۷ میلیون نفر رسید

ارتقای آنتن های رایتل به نسل 4.5 موبایل در تهران

گوشی جدید دوجی (Doogee) مجهز به دوربین دید در شب خواهد بود

ال چی پتنت گوشی رول شدنی را به ثبت رساند

چگونه آنلاین گوشی تلفن همراه خرید و فروش کنیم؟

گوشی جدید شیائومی با نمایشگر آبشاری معرفی شد

گوشی ,های ,وجود ,سازمان ,شرکت ,موبایل ,وجود دارد ,که در ,وارد کننده ,می شود ,که با

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


مشکل و آی تی(IT) Terry's life appzanbiil خبری تفریحی فروشگاه لوازم جانبي کالانه خرید اینترنتی 99016771 جلیل اقا محمدی _فعال فرهنگی دانلود رایگان معرفی انواع بازی های تخته نرد آنلاین
دزدگ